2V Makelaars

kwaliteit, no nonsens, en dienstverlening

Aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar.

Tijdens het kopen van een huis komen er veel zaken op u af. U moet in korte tijd veel belangrijke beslissingen nemen. Hoe reëel is de vraagprijs? Met welke juridische zaken moet u rekening houden? Doet u een bod met ontbindende voorwaarden? Kennis van zaken is daarbij van groot belang.

 

Bezichtigen

De  Aankoopmakelaar bezichtigt samen met u de woning. De bezichtiging is zeer uitgebreid (maximaal 30 minuten) en bestaat uit de volgende onderdelen: 

Voorafgaand aan de bezichtiging hebt u een gesprek met de makelaar, waarin uw wensen besproken worden;
De aankoopmakelaar doet het vooronderzoek (hij vraagt onder andere de kadastrale gegevens op, onderzoekt het bestemmingsplan en de tijd dat de woning te koop staat);  
Tijdens de bezichtiging gaat de aankoopmakelaar samen met u na of de woning aan uw wensen voldoet en hij wijst u op alle relevante zaken;
Indien er nog geen keuringsrapport aanwezig is, geeft de aankoopmakelaar tijdens de bezichtiging aan of hij u adviseert om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren;
Na afloop van de bezichtiging is het mogelijk om een kort nagesprek met de aankoopmakelaar te hebben;
Vanzelfsprekend kunt u bij uw aankoopmakelaar telefonisch een toelichting op de bezichtiging of rapportage vragen.

Onderhandelen

Onderhandelen is een vak. Een vak waarmee onze aankoopmakelaar veel ervaring heeft. Zeker wanneer de verkopende partij een makelaar heeft ingeschakeld of als het niet om een  ‘doorsnee-woning’ gaat, kan het verstandig zijn om bij het onderhandelen over de verkoopprijs zelf ook een makelaar in te schakelen. 
De aankoopmakelaar zal iedere stap in het onderhandelingsproces van tevoren telefonisch met u doornemen. 

Afhandelen

Als u het huis hebt gekocht, moet er een koopovereenkomst komen. Om er zeker van te zijn dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd en dat uw belangen goed en compleet worden omschreven, controleert onze makelaar de koopovereenkomst voor u. Op de dag van levering gaat de makelaar met u naar de woning om nogmaals te controleren of alles in orde is waarna de akte kan passeren bij de notaris.

 

Onze makelaars voldoen aan de hoogste eisen van vakbekwaamheid, zijn DNV-gecertificeerd en staan ingeschreven in het SCVM register.
Het SCVM register wordt erkend door o.a. de Vereniging Eigen Huis (VEH), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (verstrekker Nationale Hypotheek Garantie), de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).